Filmen Inception

Filmaffisch för Inception

Jag har sett en film av britten Christopher Nolan, mannen bakom bland annat de nya Batman-filmerna, Memento och den överranskade bra nyinspelningen av norska Insomnia.

Innan jag såg filmen hade jag inte hört talas om Inception. Det var bra. Då hade jag inga förutfattade meningar. Därför tänker jag inte avslöja så mycket utav handlingen. Ju mindre du vet om filmen, desto bättre.

Jag vill däremot rekommendera dig att se filmen. Dels för att filmen är riktigt snyggt filmad, dels för att den bakom all fartfylld action rymmer ontologiska frågor, som till exempel: vad är skillnaden mellan dröm och verklighet? Om man ska jämföra filmen så blir det närmaste jag kommer på The Matrix.

Jag måste nog se den en gång till för att bilda mig en riktig uppfattning, men den väckte en del tankar och var underhållande, speciellt det visuella imponerade. Leo DiCaprio gör en stabil insats. Jag brukade länge irritera mig på honom, men efter denna och hans insats i Scorsese-rullarna The Departed och Shutter Island är jag inte längre lika negativ till flickidolen.

Så pallra dig iväg och kolla på detta spektakel. Jag tror inte att du kommer bli besviken.

Trailer